Brunssi

Baerpandekager

Brunssi nautitaan sekä aamiaisen että lounaan sijasta. Kananmunasta loihdit aterialle sopivia ruokaisia tarjoiluvaihtoehtoja.


Mustikkaletut

BaerpandekagerAinekset:

2  Kultamuna kananmunaa
3 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1/3 tl suolaa
3 rkl sokeria

3 dl mustikoita jäätelön kera

Ohje:
Vatkaa munien joukkoon maito, jauho ja mausteet. Sekoita joukkoon varovasti mustikat. Paista ohukaiset ja tarjoa jäätelön kera.


Pekonimuffinssit

Ainekset:

1 pkt pekonia
6 Kultamuna kananmunia
2 tomaattia
1 pieni sipuli

Ohje:
Vuoraa peltinen muffinssivuoka pekonilla Pilko kasvikset – lisää hiukan sipuli & tomaattisilppua. Riko kananmuna muffinssivuokaan, niin että keltuainen jää ehjäksi Paista noin 7 – 10 min, 200 asteen uunissa, riippuen siitä millaisen koostumuksen keltuaiseen haluat


Munakokkelia ja kylmäsavulohta

SvamperoraegAinekset:

3-4 Kultamuna kananmunaa
1,5 dl vettä/ kerma
1 tl suolaa
pippuria
2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
200 g kylmäsavulohta

Ohje:
Sekoita kulhossa kananmunat ja vesi/kerma. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kaada seos kattilaan ja kypsennä koko ajan vispilällä sekoittaen. Jätä kokkeli kosteaksi ja ryynimäiseksi niin ettei se kuivu liikaa. Tarjoile kylmäsavulohiviipaleiden kera.


Amerikkalaiset pannukakutamerika_pandekager_havregryn

(n. 16 kpl)

Ainekset:
2 Kultamuna kananmunaa
1 dl maitoa
120g vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rasia mustikoita (250 g)

voita paistamiseen
 
Täyte:
1 laatikko mansikoita (250g)
2½ dl kermaa, vaahdota kermavaahdoksi

Ohje:
Vatkaa keltuaiset ja maito, jauhot, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä astiassa ja sekoita se varovasti taikinaan yhdessä mustikoiden kanssa.
Kuumenna paistinpannu ja sulata hieman voita. Annostele taikinaa pannuun kauhalla. Käännä pannukakku, kun pinta kovettunut hieman ja väriltään kullanruskea. Paista toiselta puolelta myös kullanruskeaksi.

Huuhtele mansikat. Asettele lautaselle pannukakku, päälle mansikoita ja kermavaahtoa, toista kunnes kaikki pannukakut on aseteltu lautaselle.  


Munamuffinssit

Ainekset:

4 tomaattia
4 kevätsipuliamunamuffinssit
1 keltainen paprika
1 pieni chili
suolaa ja pippuria
4  Kultamuna kananmunaa

Ohje:

Huuhtele kevätsipulit, tomaatit, paprikat ja chili ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Voitele neljä vuokaa ja aseta vihannekset vuokien reunoille. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko kananmuna jokaiseen vuokaan. Laita vuoat 200 asteiseen uniin ja paista n. 15- 20 minuuttia.

Täytteeksi voi laittaa myös esimerkiksi: kinkkua, juustoa, tonnikalaa. pekonia tai jotain muuta makusi mukaan.


Paistetut tomaatit

Ainekset:

1 paketti kirsikkatomaattejapaistettuja-tomaatteja-ja-kananmunia
2 salottisipuli
3 vadelmaviinietikkaa
1 tl hunajaa
2 rkl kylmää voita

4 paistettua Kultamuna luomumunaa
1/2 nippu purjoa

Ohje:
Kuullota kirsikkatomaatteja ja hienonnettu salottisipuli vadelmaviinietikkan ja hunajan kanssa miedolla lämmöllä kunnes lähes kaikki neste on haihtunut. Katkaise lämpö ja sekoita joukkoon kylmää voita. Lisää hienonnettu purjo ja tarjoile kuumana, paistettujen munien kanssa.