Tutustu tuottajiin

Antti ja Anna Jaakkola

jaakkolaJaakkola on Nousiaisten vanhoja kantatiloja ja yksi kanalatalouden edelläkävijöitä Suomessa. Häkkikanalasta lattiakanalaan vaihdettiin ensimmäisenä Suomessa 1995 ja elokuussa 2016 tilalla siirryttiin free range- eli ulkokananmunien tuotantoon.


Hannes Uusitalo

uusitalo_pieniUusitalon tilalla toteutettiin sukupolvenvaihdos vuonna 2002. Häkkikanalakiellon tulo oli tiedossa jo tuolloin, joten tulevan tuotantosuunnan pohtiminen oli heti edessä. Päätöksentekoa helpotti se, että tilan pelloilla oli siirrytty luomuviljelyyn jo vuonna 1995.  


Tommi Vippola

vilppola_pieniTommi Vippolan isännöimä Mikolan maatila sijaitsee munapitäjänä tunnetussa Laitilassa, Kokkelanjärven kulttuurimaisemassa. Tilalla on harjoitettu viljelyä jo useamman vuosisadan ajan, ja munantuotantoon perhetilalla erikoistuttiin 1970-luvulla.  


Jari Vähätalo

DAVA FOODS OY, Kultamuna -tuottaja Jari Vähätalo. KUVA: RONI LEHTI.Jari Vähätalo on viljellyt veljensä Jounin kanssa isoisänsä perustamaa tilaa jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Kananmunia tilalla on tuotettu jo yli 50 vuoden ajan ja yhtä kauan on kestänyt yhteistyö Munakunnan eli nykyisen Dava Foodsin kanssa.