KANANMUNAN RAVINTOSISÄLTÖ / 100 g

(yksi muna painaa n. 55 g.)

Energiaa 599 kj/144 kcal
Rasvaa  10,3 g
josta tyydyttyneitä  3,0 g
Hiilihydraatteja  0,3 g
josta sokereita  0,3 g
Proteiinia  12,5 g
Suolaa  0,34 g
Omega-3-rasvahappoja (EPA+DHA)  107 mg
Vitamiinit
A-vitamiini 263,1 μg
D-vitamiini 2,2 μg
E-vitamiini  1,9 mg
B2-vitamiini (riboflaviini)  0,38 mg
B12 -vitamiini 2,5 µg
B5-vitamiini (pantoteenihappo) 2,05 mg
Folaatti (foolihappo) 58 µg
Biotiini 23,8 μg
Kivennäisaineet
Natrium  0,11 g
Fosfori  210 mg
Seleeni  33 μg
Jodi 42,3 μg
Kananmunan aminohappokoostumus

Välttämättömät aminohapot

Histidiini 380 mg
Isoleusiini 620 mg
Leusiini 1100 mg
Lysiini 870 mg
Metioniini 410 mg
Fenyylialaniini 730 mg
Treoniini 610 mg
Tryptofaani 210 mg
Valiini 760 mg

Muut aminohapot

Arginiini 870 mg
Kysteiini 590 mg
Tyrosiini 580 mg
Alaniini 680 mg
Asparagiinihappo 1300 mg
Glutamiinihappo 1600 mg
Glysiini 390 mg
Proliini 540 mg
Seriini 910 mg

Lue lisää kananmunan aminohappokoostumuksesta

KELTUAINEN SISÄLTÄÄ

Vettä, proteiinia, rasvaa ja kolesterolia.
Rasvaliukoisia A, D ja E-vitamiineja.
Vesiliukoisia B- ryhmän vitamiineja (erityisesti B12-, B2-vitamiinia sekä folaattia).
Kivennäisaineita (erityisesti jodia, seleeniä ja rautaa).

VALKUAINEN SISÄLTÄÄ

Vettä ja proteiinia.
Vesiliukoisia B- ryhmän vitamiineja (erityisesti B2-vitamiinia).
Kivennäisaineita.