Egg Benedict

Porcheret_aeg_m_revet_ost4 hengelle

Ainekset:

4 Kultamunaa
2 paksua viipaletta keittokinkkua
1 rkl voita paistamiseen
4 viipaletta paahtoleipää
2 dl Bearneisekastiketta
2 rkl madeiraa

Uppomunien keittoon

1 litra vettä
2 tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa

Ohje:
Käytä uppomuniksi tuoreita munia, sillä ne hyytyvät nopeasti. Mittaa vesi, suola ja etikka kattilaan. Kun vesi kiehuu, riko muna kerrallaan lautaselle ja liu'uta varovasti veteen. Älä anna veden kiehua liian voimakkaasti! Muna hyytyy 3-4 minuutin kuluessa. Nosta hyytyneet munat reikäkauhalla kylmään veteen. Vesi jäähdyttää munat nopeasti ja poistaa etikan maun. Munat voi lämmittää ennen tarjoilua uudelleen lämpimässä vedessä. Paista neljään osaan leikatut kinkkuviipaleet voissa ja kostuta halutessasi madeiralla. Anna hautua hetki. Paahda leipäviipaleet ja lado jokaiselle viipaleelle ensin kinkkuviipale, sitten lämmitetty uppomuna ja lopuksi noin puoli desilitraa Bearnaisekastiketta. Koristele kirvelin oksalla tai persiljalla.

(Resepti: Finfood / Keittiömestari Maija Silvennoinen)

Caesar salaatti

Egg Benedict

Munat Skagen

Ohukaisrullat

Paholaisen munat

Parsaa hollandaise