Sabayonvaahto

sabayonnesauce4 hengelle

Ainekset:

6 Kultamuna kananmunan keltuaista

90 g sokeria

1 1/2 dl valkoista jälkiruokaviiniä tai hedelmämehua

1 rkl madeiraa tai sherryä

Ohje:
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuumuutta kestävässä kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Aseta kulho vesihaudekattilan päälle. Vatkaa seosta koko ajan ja lisää samalla jälkiruokaviini tai hedelmämehu pienissä erissä kunnes kastike alkaa sakeutua. Vatkaa edelleen kunnes kastike on niin sakeaa, että se vatkaimesta valuessaan jättää vanan. Sekoita lopuksi joukkoon madeira tai sherry. Huomio, että vesihaudekattilan vesi ei ole kiehuvan kuumaa, jotta kastike ei pääse juoksettumaan! Laita kulhoihin (neljään) tuoreita vadelmia ja mustikoita, lusikoi sabayonvaahto marjojen päälle.

Créme Brulee

Sabayonvaahto