Vihreä kananmuna-kasvispaistos

Helppo kasvispaistos viimeistellään kananmunilla, jotka tuovat annokseen ruokaisuutta. Paistoksen pinnalle lisätään murennettua fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.

4 hengelle | Valmistusaika: 30 min | Vaikeusaste: Helppo
gluteeniton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa, ei sisällä selleriä

Ainekset:
2 dl täysjyväriisiä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
400 g paksoita
100 g lehtikaalia
200 g tuoretta pinaattia
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

4 kpl Kultamuna kananmunaa
200 g fetajuustoa
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Pinnalle
50 g herneen tai linssin versoja

Tee näin:
Keitä täysjyväriisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja siivilöi. Hienonna valkosipuli sekä sipuli ja kuullota rypsiöljyssä kasarissa tai pannussa. Lisää joukkoon siivutettu paksoi, hienonnettu lehtikaali ja pinaatinlehdet muutamassa erässä. Lisää esikeitetty riisi, mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

Kun kasvikset ovat hautuneet hetken, tee paistokseen kananmunille lastalla neljä pientä koloa. Riko koloihin kananmunat ja kypsennä hetki. Lisää kasvispaistoksen pinnalle murennettu feta ja kuumalla pannulla paahdetut pinjansiemenet. Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle herneen tai linssin versoja ennen tarjoilua.

Avokado-kananmunapasta

Kananmuna-kikhernepyörykät

Vihreä kananmuna-kasvispaistos