Hedelmäkakku

hedelmakakku

Ainekset:
200g rusinoita
200g kuivattuja viikunoita
200g kuivattuja aprikooseja
1 ½ kuppi konjakkia tai appelsiinimehua
250g voita
1½ kuppia fariinisokeri
4 munaa
200 g vehnäjauhoja
100 g manteleita
100 g hasselpähkinöitä


1 rkl voita kakkuvuoan voiteluun
2 rkl korppujauhoja vuokaan

Ohje:

Herkullisen kakun valmistukseen tarvitaan aikaa kaksi päivää.

Päivä 1:
Leikkaa hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita ne konjakkiin tai appelsiinimehuun kulhossa. Anna hedelmien seistä yön yli.

Päivä 2:
Sekoita voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Sekoita yksi muna kerrallaan. Lisää puolet jauhoista ja puolet hedelmäsekoituksesta. Lisää sitten loput jauhot ja hedelmäsekoitus, mantelit ja pähkinät ja sekoita kaikki huolellisesti.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 2 litran vuokaan ja paista kakkua noin 1 tunti 175 ° C: ssa

Tarjoile:
Tarjoile hedelmäkakku ohuina viipaleina - mieluiten yhdessä sherry lasillisen kanssa.

Banaanimuffinssit

Hedelmäkakku

Marenkikakku

Pavlova

Porkkanakakku

Ranskalainen kirsikkapiiras

Sahramipullat

Sitruunapiirakka