Marenkikakku

lagkageAinekset:

Pohja

4 Kultamuna kananmunan valkuaista

1,5 tl maissi - / vehnäjauhoa

3 dl sokeria

Täyte

100 g vanilja tuorejuustoa / mascarpone juustoa

1,5 dl kuohukermaa

1 tl vaniljasokeria

500 g mansikoita tai vadelmia

Ohje:

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla. Lisää joukkoon sokeri ja jauho samalla vatkaten. Vatkaa seos niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon putoamatta. Levitä marenki levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Jäähdytä pohjat sen jälkeen. Mausta kermavaahto - juustoseos vaniljasokerilla. Levitä seos sekä viipaloidut mansikat tai vadelmat marenkilevyjen väliin ja päälle.

Banaanimuffinssit

Hedelmäkakku

Marenkikakku

Pavlova

Porkkanakakku

Ranskalainen kirsikkapiiras

Sahramipullat

Sitruunapiirakka