Porkkanakakku

gulerodskage_612px_Porkkanakakku on todellinen klassikko. Kakkuun kuuluvat tietenkin raastettu porkkana ja tuorejuustokuorrutus. Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja herkullinen kuorrutus lisää kakun näyttävyyttä ja antaa sille raikkaan maun.Porkkanakakku on todellinen klassikko. Kakkuun kuuluvat tietenkin raastettu porkkana ja tuorejuustokuorrutus. Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja herkullinen kuorrutus lisää kakun näyttävyyttä ja antaa sille raikkaan maun.

n. 10 annosta

Ainekset:

4 kpl Kultamuna kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
4 kpl porkkanaa
1 dl öljyä

Päällyste:

200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
n. 4 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ appelsiinin (mehu+kuori)
nokare pehmeää voita
mantelirouhetta

Ohje:

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hienoksi raastettu porkkana. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös öljy. Paista laakeassa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan kunnes koittaessa tikkuun ei irtoa enää taikinaa. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. Sekoita hyvin tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin kuori raastettuna + puristettu mehu. Levitä kuorrutus nuolijalla kakun päälle. Koristele mantelirouheella. Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.

Banaanimuffinssit

Hedelmäkakku

Marenkikakku

Pavlova

Porkkanakakku

Ranskalainen kirsikkapiiras

Sahramipullat

Sitruunapiirakka