Ranskalainen kirsikkapiiras

(4 annosta)

Ainekset:

4 Kultamuna kananmunaaranskalinen-kirsikkapiiras
150 g vehnäjauhoja
3 kuppia vähärasvaista maito
100 g hienosokeria
½ vaniljatanko

300 g kirsikoita tai vadelmia (poista kivet kirsikoista)
hieman voita ja sokeria
40 kuorittua ja hienonnettua mantelia
2 rkl tomusokeria

Ohje:

Sekoita munat ja jauhot tasaiseksi, lisää sitten maito. Lisää hienosokeri ja vanilja, vatkaa kunnes taikina on tasaista.
Voitele vuoka (n. 30 cm halkaisijaltaan) ja sokeroi vuoka. Asettele kirsikat tai vadelmat vuokaan ja sitten kaada taikina kirsikoiden tai vadelmien päälle vuokaan. Ripottele päälle mantelit.
Paista piiras 180 asteisessa uunissa n. 30- 40 minuuttia, kunnes piiras on kullanruskea.
Ripottele piiraan päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

Banaanimuffinssit

Hedelmäkakku

Marenkikakku

Pavlova

Porkkanakakku

Ranskalainen kirsikkapiiras

Sahramipullat

Sitruunapiirakka