Sahramipullat

sahramipulla

Ainekset:

5 kuppia maitoa
0,5 tl suolaa
2 kuppia hienosokeria
50g hiivaa (tuore)
1 tl kardemummaa
1 g sahramia
15 dl vehnäjauho

Voitelu ja koristelu:
1 muna
rusinoita

Ohje:

Sulata voi ja lämmitä maito haaleaksi (37 °C) ja kaada ne kulhoon. Lisää murennettu hiiva kulhoon.
Lisää suola, sokeri, kardemumma ja sahrami.
Sekoita joukkoon jauhoja n. 15 dl, kunnes taikina pehmenee ja irtoaa reunoista. Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle ja anna kohota liinan alla noin 50 minuuttia (kunnes taikina on kaksinkertainen).
Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla. Muotoile pullista pyöreitä, punoksia tai kierteitä.
Aseta pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kohota liinan alla noin 20- 30 minuuttia.
Kuumenna uuni n. 225 °C. Voitele pullat vatkatulla munalla ja koristele pullat rusinoilla. Paista pullia uunissa n. 8 minuuttia (paistoaika riippuu uunista).

Banaanimuffinssit

Hedelmäkakku

Marenkikakku

Pavlova

Porkkanakakku

Ranskalainen kirsikkapiiras

Sahramipullat

Sitruunapiirakka