Sienimunakas

Sienimunakas

Valmistusaika 15 min

Jaa somessa:


Ainekset

200 g tuoreita herkkusieniä tai vaihtoehtoisesti muita sieniä
1 kpl sipuli
1 rkl margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 kpl Kultamuna kananmunaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl tuoretta persilijaa (silputtuna)

Katso kaikki reseptit

Tee näin

  • Puhdista sienet ja viipaloi tai hienonna ne karkeasti.
  • Hienonna sipuli. Kuumenna rasva paistinpannulla.
  • Lisää sienet ja sipuli.
  • Paista, kunnes sienten neste on haihtunut.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla.
  • Sekoita kerma munien joukkoon ja kaada seos pannulle sienten päälle.
  • Vedä hyytyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin, kunnes munakas on hyytynyt.
  • Vähennä hyydyttämisen aikana lämpöä.
  • Sirottele sienimunakkaan päälle tarvittaessa vähän suolaa.
  • Koristele sienimunakas persiljalla ja tarjoa leivän tai salaatin kanssa.

ainoa oikea, onnesta soikea.

Luonnollisesti luomua

Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Lisäksi voit olla varma siitä, että kanat on ruokittu yksinomaa luomutuotetulla rehulla ja niitä lääkitään vain eläinlääkärin toteamaan tarpeeseen. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!

Lue lisää luomumunista