Sienimunakas

Ainekset:

munakas2200 g tuoreita herkkusieniä tai vaihtoehtoisesti muita sieniä

1 kpl sipuli

1 rkl margariinia tai voita

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

4 kpl Kultamuna kananmunaa

1 dl ruokakermaa

2 rkl tuoretta persilijaa (silputtuna)

Ohje:

Valmistusaika 15 min Puhdista sienet ja viipaloi tai hienonna ne karkeasti. Hienonna sipuli. Kuumenna rasva paistinpannulla. Lisää sienet ja sipuli. Paista, kunnes sienten neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla. Sekoita kerma munien joukkoon ja kaada seos pannulle sienten päälle. Vedä hyytyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin, kunnes munakas on hyytynyt. Vähennä hyydyttämisen aikana lämpöä. Sirottele sienimunakkaan päälle tarvittaessa vähän suolaa. Koristele sienimunakas persiljalla ja tarjoa leivän tai salaatin kanssa.

Juustomunakas

Kuntoilijan Kultamunakas

Sienimunakas