Munasalaatti ja grillattu tonnikala

Ainekset: Munasalaatti ja grillattu tonnikala (Mobile)

1 kg pieniä perunoita
1 rkl öljyä
4 Kultamuna kananmunaa
300 g papuja
4 tomaattia
tuoretta timjamia
4 kpl tuoretta tonnikalaa, noin 2 cm: n paksuinen
2 sitruunaa
1 keräsalaatti

Majoneesikastike:

1 Kultamuna kananmunankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
1 rkl karkeaa sinappia
1 ½ dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

Ohje:
Huuhtele ja kuivaa perunat, pyöritä ne öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa perunoita n. 35 min. alumiinifolion sisällä.
Laita kananmunat kylmään veteen ja kiehauta, keitetään noin 5-6 minuuttia. Kuori ja puolittaa munat.
Kiehauta pavut kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia.
Pilko salaatti ja sekoita joukkoon pavut ja kananmunat.
Puolita tomaatit, voitele ne öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla. Grillaa tomaatit ja tonnikalapihvit n. 3-4 minuuttia.

Majoneesikastike: Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja sinappi ja kaada öljy hitaasti joukkoon. Mausta sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla.

Kanapullat

Lihapullat

Lohi-bataatti pyttipannu

Merikrottia paistetulla munalla

Munasalaatti ja grillattu tonnikala

Pähkinäinen Quiche Lorraine

Pizzamunakas

Täytetyt pitaleivät