Onnistu leipomuksissa, hyödynnä munamuunninta!
Onnistu leipomuksissa, hyödynnä munamuunninta!
Olet ehkä huomannut, että kananmunia on tarjolla useampaa kokoa. Tämä johtuu siitä, että kana munii varttuessaan eri kokoisia munia: ensin pieniä, sitten suurempia. Silti resepteissä harvemmin määritellään, minkä kokoisia kananmunia tulisi käyttää.
Nyrkkisääntönä voi pitää, että varmin valinta on hankkia keskikokoisia eli M-kokoisia munia, mikäli reseptissä ei ole erikseen mainittu käytettävien kananmunien kokoa. Kunkin kokoluokan keskimääräinen koko esitetään seuraavilla kokohaarukoilla:
S = 43 – 53 g
M = 53 – 63 g
L = 63 – 73 g
XL = 73 – 83 g.
Ehkäpä olet jo hankkinut kananmunat ja nyt pitäisi päästä leipomaan? Eipä hätää, toteutimme avuksesi helpon ja näppärän munamuuntimen! Valitset vain reseptissä mainitun kananmunien määrän ja käytössäsi olevien kananmunien koon: muunnin laskee sinulle tarvitsemasi kappale- ja grammamäärät.
Vinkkinä muistuteltakoon vielä, että huoneenlämpöiset kananmunat vatkautuvat jääkaappikylmiä paremmin.