Maailma muuttuu muna kerrallaan

Kultamuna ja vastuullisuus

Vastuullisuus saattaa tuntua usein pelkältä sanahelinältä, ja niinpä me Kultamunalla haluamme kertoa sinulle, mitä se tarkoittaa meidän ja perhetilallistemme toiminnassa. Kiva, että olet täällä!

Kananmuna on vastuullisuuden kannalta monin tavoin hyvä valinta. Ostaessasi munia, sinulla on mahdollisuus valita eläinten hyvinvoinnin kannalta parempia tuotantomuotoja. Kananmunan ympäristöjalanjälki on hyvin pieni, mikä tekee siitä myös ympäristön kannalta erinomaisen ravinnonlähteen. Kaikessa monipuolisuudessaan kananmuna on uskomaton kokonaisuus hyviä valintoja.

Aina häkitön perhetilatuotanto

Kultamunia tuottavat Kultamuna-perhetilalliset. Tilat ovat yleensä perheyrityksiä, joissa työskentelee usein monta sukupolvea omassa pihapiirissä.

Kultamunan arvomaailma perustuu ihmisten, eläinten ja ympäristön hyvinvointiin. Perhetiloilla se tarkoittaa muun muassa sitä, että kanat elävät aina häkittöminä ja ne saavat syödäkseen kotoisaa viljaa. Kotoisa vilja kasvatetaan tilallisten omilla pelloilla tai se tulee ihan läheltä. Hyvä elämä maistuu herkullisuutena Kultamunan kananmunissa.

Kultamuna-perhetiloilla huomioidaan ympäristö monin eri tavoin. Esimerkiksi monilla tiloilla metsää hoidettaessa syntyy haketta, jolla kuivatetaan viljaa ja lämmitetään kanalaa. Kasveja viljellään usein monipuolisesti, jotta luonnon monimuotoisuus säilyy. Suurin osa tilalla tarvittavista raaka-aineista syntyy itse tilalla ja tämä taas vähentää kuljetuksia tilalle ja sieltä pois.

Perhetilat turvaavat suomalaista ruoantuotantoa

Suomalaisille on yhä tärkeämpää saada kotimaista, puhdasta ruokaa kaikissa tilanteissa. Vaaliessaan suomalaista maaseutua Kultamuna-perhetilalliset ovat samalla varmistamassa Suomen huoltovarmuutta.

Toivotamme sinulle hyvänmielen herkutteluhetkiä!