Kultamuna on läheltä kotoisin

Kananmunan kuoressa oleva leima kertoo munan tuotantotavan, -maan ja -tilan. Syöttämällä alla olevaan hakukenttään leiman lopussa olevan 5- tai 6-numeroinen tilatunnuksen, näet mistä kananmunasi on kotoisin.

Ohjeet kananmunan jäljittämiseen

Kananmunassa oleva leima kertoo munan tuotantotavan, -maan ja -tilatunnuksen. Löydät kananmunan tuotantotilan syöttämällä leiman lopussa olevan 5- tai 6-numeroisen tilatunnuksen  sivujen ylälaidassa olevaan hakukenttään.

Kananmunan leiman selitykset

Alla olevassa kuvassa leima  (2FI12823) on ympyröity. Leimaa voit lukea näin:

  1. Tuotantotapa =  2
  2. Maatunnus = FI
  3. Tilatunnus = 12823

Kultamuna – se häkitön muna

Mietityttääkö sinua, mistä syömäsi ruoka on peräisin ja miten se on tuotettu? Jos vastasit kyllä, kuulut suuren enemmistön joukkoon, sillä valtaosa suomalaisista kuluttajista on kiinnostunut ruoan alkuperästä. Me Kultamuna-tiimiläiset olemme tehneet hartiavoimin töitä sen eteen, että kananmuniemme jäljittäminen aina alkutuotantopaikalle saakka onnistuu mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

Suomessa kananmunat on kategorioitu neljään eri ryhmään tuotantotavan mukaan: häkki, vapaa, ulko ja luomu. Kultamuna on aina häkitöntä ja aina kotimaista, joko vapaan kanan munia, ulkokananmunia tai luomua. Valitsemalla Kultamunan voit siis olla varma siitä, että syömäsi muna on tuotettu vastuullisella tavalla. Lue lisää kananmunan tuotantotavoista.