Vihreä kananmuna-kasvispaistos
Helppo kasvispaistos viimeistellään kananmunilla, jotka tuovat annokseen ruokaisuutta. Paistoksen pinnalle lisätään murennettua fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.
30 min
Helppo
Ainekset
2 dl täysjyväriisiä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
400 g paksoita
100 g lehtikaalia
200 g tuoretta pinaattia
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 kpl Kultamuna kananmunaa
200 g fetajuustoa
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
50 g herneen tai linssin versoja
Tee näin
- Keitä täysjyväriisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja siivilöi.
- Hienonna valkosipuli sekä sipuli ja kuullota rypsiöljyssä kasarissa tai pannussa.
- Lisää joukkoon siivutettu paksoi, hienonnettu lehtikaali ja pinaatinlehdet muutamassa erässä.
- Lisää esikeitetty riisi, mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kun kasvikset ovat hautuneet hetken, tee paistokseen kananmunille lastalla neljä pientä koloa. Riko koloihin kananmunat ja kypsennä hetki.
- Lisää kasvispaistoksen pinnalle murennettu feta ja kuumalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
- Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle herneen tai linssin versoja ennen tarjoilua.
Resepti on gluteeniton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa eikä selleriä

