Vihreä kananmuna-kasvispaistos
Helppo kasvispaistos viimeistellään kananmunilla, jotka tuovat annokseen ruokaisuutta. Paistoksen pinnalle lisätään murennettua fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.
Ainekset
2 dl täysjyväriisiä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
400 g paksoita
100 g lehtikaalia
200 g tuoretta pinaattia
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 kpl Kultamuna kananmunaa
200 g fetajuustoa
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle
50 g herneen tai linssin versoja
Tee näin
- Keitä täysjyväriisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja siivilöi.
- Hienonna valkosipuli sekä sipuli ja kuullota rypsiöljyssä kasarissa tai pannussa.
- Lisää joukkoon siivutettu paksoi, hienonnettu lehtikaali ja pinaatinlehdet muutamassa erässä.
- Lisää esikeitetty riisi, mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
- Kun kasvikset ovat hautuneet hetken, tee paistokseen kananmunille lastalla neljä pientä koloa. Riko koloihin kananmunat ja kypsennä hetki.
- Lisää kasvispaistoksen pinnalle murennettu feta ja kuumalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
- Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle herneen tai linssin versoja ennen tarjoilua.
Resepti on gluteeniton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa eikä selleriä
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista