Vihreä kananmuna-kasvispaistos

Vihreä kananmuna-kasvispaistos

Helppo kasvispaistos viimeistellään kananmunilla, jotka tuovat annokseen ruokaisuutta. Paistoksen pinnalle lisätään murennettua fetaa ja paahdettuja pinjansiemeniä.

Valmistusaika 30 min
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

2 dl täysjyväriisiä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
400 g paksoita
100 g lehtikaalia
200 g tuoretta pinaattia
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

4 kpl Kultamuna kananmunaa
200 g fetajuustoa
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

 

Pinnalle
50 g herneen tai linssin versoja

Tee näin

  • Keitä täysjyväriisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja siivilöi.
  • Hienonna valkosipuli sekä sipuli ja kuullota rypsiöljyssä kasarissa tai pannussa.
  • Lisää joukkoon siivutettu paksoi, hienonnettu lehtikaali ja pinaatinlehdet muutamassa erässä.
  • Lisää esikeitetty riisi, mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

 

  • Kun kasvikset ovat hautuneet hetken, tee paistokseen kananmunille lastalla neljä pientä koloa. Riko koloihin kananmunat ja kypsennä hetki.
  • Lisää kasvispaistoksen pinnalle murennettu feta ja kuumalla pannulla paahdetut pinjansiemenet.
  • Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle herneen tai linssin versoja ennen tarjoilua.

Resepti on gluteeniton, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa eikä selleriä

Vihreä kananmuna-kasvispaistos