Ideoita ja vinkkejä lapsiperheen ruokailuun
Huh huh! Miten tästä taas selviän? Töistä ruokakaupan kautta kotiin. Muksut valittavat kiljuvaa nälkää. Ruoan pitäisi syntyä hetkessä. Tytön jumppa alkaa jo tunnin päästä ja poikakin pitäisi kuskata partioon. Monelle tuttu kuvio, johon auttaa suunnittelu. Ota tavaksi tehdä viikon ruokalista ennakkoon jo sunnuntaina, niin säästät aikaa ja vaivaa.
30 minuutissa helppoja arkiruokia lapsiperheille
Kokosimme alle kolme maistuvaa ja terveellistä ruokareseptiä, joilla loihdit hyvää arkiruokaa helposti. Kaikki esimerkkiruokamme valmistuvat alle 30 minuutissa ja ovat lihattomia sekä helppoja valmistaa.
Pesto-hernepasta
4 annosta – helppo – 15 min
350 g nauhapastaa
4 valkuaista
120 g tuorepestokastiketta
100 g herneitä
1 dl raastettua parmesan juustoa
0,5 dl pistaasipähkinöitä
mustapippuria myllystä
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, jätä purutuntumaa. Säästä 1 dl keitinvettä varuiksi talteen. Sekoita laakealla pannulla valkuaiset, pestokastike ja sulatetut herneet, kuumenna kevyesti mutta niin ettei valkuainen hyydy. Lisää kuuma pasta ja ota pannu pois liedeltä. Sekoita ja viimeistele parmesanjuustolla, pähkinöillä ja pippurilla. Lisää pastan keitinvettä jos haluat kosteamman pastan.
Vihreä kananmuna-kasvispaistos
4 annosta – helppo – 30 min
2 dl täysjyväriisiä
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
0,5 dl rypsiöljyä
400 g paksoita
100 g lehtikaalia
200 g tuoretta pinaattia
1 dl sitruunamehua
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
4 kpl Kultamuna kananmunaa
200 g fetajuustoa
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
Pinnalle:
50 g herneen tai linssin versoja
Keitä täysjyväriisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja siivilöi. Hienonna valkosipuli sekä sipuli ja kuullota rypsiöljyssä kasarissa tai pannussa. Lisää joukkoon siivutettu paksoi, hienonnettu lehtikaali ja pinaatinlehdet muutamassa erässä. Lisää esikeitetty riisi, mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.
Kun kasvikset ovat hautuneet hetken, tee paistokseen kananmunille lastalla neljä pientä koloa. Riko koloihin kananmunat ja kypsennä hetki. Lisää kasvispaistoksen pinnalle murennettu feta ja kuumalla pannulla paahdetut pinjansiemenet. Mausta kasvispaistos suolalla ja pippurilla. Lisää pinnalle herneen tai linssin versoja ennen tarjoilua.
Lemon penne
4 annosta – helppo – 15 min
350 g pennenpastaa
25 g voita
2 salottisipulia
30 g kapris
yhden sitruunan kuori ja 3 rkl sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
muutama timjamin oksa
4 keltuaista
1 dl tuoretta persiljaa
1 dl raastettua pecorino juustoa
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, jätä purutuntumaa. Säästä 1 dl keitinvettä varuiksi talteen. Hienonna sipuli. Huuhdo sitruuna, raasta siitä kuori (varo raastamasta valoista kitkerää osaa). Sulata voi paistinpannulla, lisää sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä kaprikset. Rouhi myllystä muutama kierros mustapippuria ja lisää timjami. Kuullota. Lisää pannulle valutettu pasta ja sekoita. Poista halutessasi timjamin oksat. Ota pannu pois liedeltä. Sekoita keltuaiset tasaiseksi ja valuta nauhana kuuman pastan joukkoon. Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita pasta. Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla ja raastetulla pecorinolla. Lisää pastan keitinvettä, jos haluat kosteamman pastan.
Lisää Kultamunan herkullisia ja helppoja reseptejä löydät täältä >>