Keventäjän kananmuna

Kananmuna sopii laihduttajan ruokavalioon

Suuri osa meistä on joskus pudottanut tai yrittänyt pudottaa painoa. Kuten kaikki tiedämme, laihduttaminen ei ole helppoa. Kiloja saa kyllä kerrytettyä vaivattomasti esimerkiksi lomamatkalla, mutta niiden karistaminen onkin sitten toinen juttu. Avaimet onnistuneeseen painonpudotukseen löytyvät liikunnan lisäämisestä, riittävistä yöunista, riittävän proteiinipitoisesta ja runsaasti kasviksia sisältävästä ruokavaliosta sekä säännöllisestä ateriarytmistä.

Kananmuna on painonpudottajan kaveri

Kananmuna sopii hyvin laihduttajan ruokavalioon osaksi tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Se sisältää runsaasti proteiinia, joka edistää lihasmassan säilymistä. On tärkeää varmistaa, että laihtuminen tapahtuu rasvasta eikä lihaksista.  Jos haluat runsaan proteiinimäärän vähillä kaloreilla, kananmunan valkuainen on erinomainen raaka-aine. Se sopii esimerkiksi smoothieihin ja munakkaisiin, tai vaikka proteiininlähteeksi myös pääruoalle esimerkiksi pastoihin ja risottoihin. Jos pidät keltuaisen mausta ja haluat hyötyä senkin vitamiineista, laita munakkaaseen esimerkiksi yksi keltuainen, mutta useampi valkuainen. Näin saat perinteisestä munakkaasta vähemmän kaloreita sisältävän version.

Munalla uuteen päivään siis!

Aamupala on laihduttajan kannalta yksi päivän tärkeimmistä aterioista, koska se rytmittää koko loppupäivän syömistä. Aamiainen herättää myös aineenvaihdunnan ja ruoansulatus starttaa täyteen vauhtiin heti aamusta. Anna siis kropallesi poltettavaa esimerkiksi munakkaan tai keitettyjen munien muodossa. Kiinnostuitko kananmunan ravintosisällöstä? Lue lisää täältä.