Keventäjän kananmuna

Kananmuna sopii laihduttajan ruokavalioon

Suuri osa meistä on joskus pudottanut tai yrittänyt pudottaa painoa. Kuten kaikki tiedämme laihduttaminen ei ole helppoa. Kiloja saa kyllä kerrytettyä vaivattomasti esimerkiksi lomamatkalla, mutta niiden karistaminen onkin sitten toinen juttu. Avaimet onnistuneeseen painonpudotukseen löytyvät liikunnan lisäämisestä, riittävistä yöunista, proteiinipitoisesta & vähärasvaisesta ja runsaasti kasviksia sisältävästä ruokavaliosta sekä säännöllisestä ateriarytmistä.

Kananmuna on painonpudottajan kaveri

Kananmuna on tärkeä osa laihduttajan ruokavaliota. Se on vähäkalorinen, mutta runsaan proteiinipitoisuutensa ansiosta yksi kaikkein tehokkaimmin kylläisyydentunnetta tuovista ruoka-aineista, joita kaupasta voi löytää. Uusimpien tutkimusten mukaan laihduttajat, jotka syövät kananmunaa sisältävän aamiaisen onnistuvat painonpudotuksessa paremmin kuin painonpudottajat, joiden aamiainen ei sisällä kananmunia. Koska muna ylläpitää kylläisyyttä, syömiset pysyvät hyvin tasapainossa koko päivän.

Munalla uuteen päivään siis!

Aamupala on laihduttajan kannalta yksi päivän tärkeimmistä aterioista, koska se rytmittää koko loppupäivän syömistä. Aamiainen herättää myös aineenvaihdunnan ja ruoansulatus starttaa täyteen vauhtiin heti aamusta. Anna siis kropallesi terveellistä poltettavaa esimerkiksi munakkaan tai keitettyjen munien muodossa. Kiinnostuitko kananmunan ravintosisällöstä? Lue lisää täältä.