Hyödynnä kananmunan kuoret

Näin hyödynnät kananmunan kuoret

Keväisin on aika vaihtaa multa kodin ja mökin viherkasveille, sillä silloin kasvit ovat vaiheessa, jossa ne juurtuvat tehokkaasti. Samoin koti- ja mökkipiha kaipaavat kuopsuttelua ja ravinteita. Ota avuksesi kananmunan kuoret, joista saat kasveillesi ravinteita ja jotka pitävät samalla etanat ja madot poissa istutuksistasi!

Kananmunan kuorista istutusten moniottelija!

Ravinteita ja ilmaa kasveillesi

Levitä murskattuja kananmunan kuoria istutuksille ja pidä samalla madot ja etanat loitolla, sillä ne eivät pidä kananmunan tuoksusta. Kananmunan kuorissa on hyödyllisiä mineraaleja, joten maatuessaan kuorista liukenee kalsiumia sekä muita mineraaleja kasvin käyttöön. Etenkin paprika ja tomaatti kärsivät usein kalsiumin puutteesta, ja se saa ne mädäntymään helposti.

Kananmunan kuoret ovat oivallinen niksi myös mullan ilmaantumisesta huolehtimiseen! Hyödynnä vinkki ruukkukasvien ja laatikkoviljelmien veden ja ilman tasapainotuksessa: rutistele kuoret rikki ja sekoita pohjamultaan.

Hävitä kompostorissa

Kananmunan kuoret luetaan talousjätteisiin, joten voit laittaa ne biojäteastiaan tai lämpökompostoriin. Koska kuoret hajoavat hitaasti, ne kannattaa murskata ennen kompostoriin laittamista. Kartonkiset munakennot on myös hyvä hyödyntää kompostorissa, sillä ne imevät hyvin kosteutta. Toinen oikea paikka niiden kierrätykseen on kartonkikeräys.

Ps. Kananmunien sisällön olet tietenkin herkutellut jo aikaisemmin, jotta ruokahävikkiä ei pääse syntymään.