Sienimunakas

Sienimunakas

Valmistusaika 15 min

Jaa somessa:


Ainekset

200 g tuoreita herkkusieniä tai vaihtoehtoisesti muita sieniä
1 kpl sipuli
1 rkl margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
4 kpl Kultamuna kananmunaa
1 dl ruokakermaa
2 rkl tuoretta persilijaa (silputtuna)

Tee näin

  • Puhdista sienet ja viipaloi tai hienonna ne karkeasti.
  • Hienonna sipuli. Kuumenna rasva paistinpannulla.
  • Lisää sienet ja sipuli.
  • Paista, kunnes sienten neste on haihtunut.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki haarukalla.
  • Sekoita kerma munien joukkoon ja kaada seos pannulle sienten päälle.
  • Vedä hyytyvää munakasseosta puuhaarukalla pannun pohjaa pitkin, kunnes munakas on hyytynyt.
  • Vähennä hyydyttämisen aikana lämpöä.
  • Sirottele sienimunakkaan päälle tarvittaessa vähän suolaa.
  • Koristele sienimunakas persiljalla ja tarjoa leivän tai salaatin kanssa.