Välimeren brunssipiirakka / uunimunakas
n. 10 palaa


Ainekset
10 kananmunaa
200 g ranskankermaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
pari kesäsipulin vartta tai puolikas purjo
1 rasia kirsikkatomaatteja
50 g oliiveja
150 g juustoraastetta (emmental)
Lisäksi pinnalle:
65 g baby pinaattia tai rucolaa
puolikas kurkku
200 g fetajuustoa
0,5 dl tuoretta tilliä
2 rkl oliiviöljyä
Tee näin
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Vuoraa uunivuoka tai pyöreä piirasvuoka (halk. noin 25 cm) leivinpaperilla.
- Riko kanamunat kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri sekä hienonnettu sipuli.
- Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita.
- Kaada massa vuokaan ja asettele pinnalle kirsikkatomaatit ja oliivit.
- Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
- Paista noin 20 minuuttia kunnes munakas on täysin hyytynyt.
- Valmista lisäkesalaatti ja asettele sitä hieman jäähtyneen munakkaan päälle.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista