Välimeren brunssipiirakka / uunimunakas

Välimeren brunssipiirakka / uunimunakas

n. 10 palaa

Valmistusaika 30 minuuttia
Vaikeusaste helppo

Jaa somessa:


Ainekset

10 kananmunaa
200 g ranskankermaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl suolaa
pari kesäsipulin vartta tai puolikas purjo
1 rasia kirsikkatomaatteja
50 g oliiveja
150 g juustoraastetta (emmental)

Lisäksi pinnalle:

65 g baby pinaattia tai rucolaa
puolikas kurkku
200 g fetajuustoa
0,5 dl tuoretta tilliä
2 rkl oliiviöljyä

Tee näin

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Vuoraa uunivuoka tai pyöreä piirasvuoka (halk. noin 25 cm) leivinpaperilla.
  • Riko kanamunat kulhoon ja sekoita joukkoon ranskankerma, suola ja pippuri sekä hienonnettu sipuli.
  • Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita.
  • Kaada massa vuokaan ja asettele pinnalle kirsikkatomaatit ja oliivit.
  • Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  • Paista noin 20 minuuttia kunnes munakas on täysin hyytynyt.
  • Valmista lisäkesalaatti ja asettele sitä hieman jäähtyneen munakkaan päälle.