Créme Brulee

Ainekset

6 annosta
4 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 kpl vanilijatankoa
1 kpl sitruunankuorta (kuorisuikaletta)
6 kpl Kultamuna kananmunan keltuaista

Kuorrutus:

3 rkl sokeria

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan.
  • Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää joukkoon myös tanko.
  • Pese sitruuna huolellisesti, viillä kuoresta suikale ja lisää se kattilaan.
  • Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.
  • Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.
  • Siivilöi kermamaidosta vaniljatanko ja sitruunankuori ja kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai yhteen uuninkestävään kulhoon.
  • Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
  • Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt.
  • Jäähdytä ja pane vuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  • Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi kuorruttamista varten.
  • Nosta creme bruleet uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki.
  • Kun sokeri on sulanut, nosta kiisselit uunista ja tarjoile heti.

Ole tarkka, ettei sokeri pala!