Créme Brulee
Ainekset
6 annosta
4 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 kpl vanilijatankoa
1 kpl sitruunankuorta (kuorisuikaletta)
6 kpl Kultamuna kananmunan keltuaista
Kuorrutus:
3 rkl sokeria
Tee näin
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Mittaa kerma, maito ja sokeri kattilaan.
- Halkaise vaniljatanko pitkittäin, raaputa siemenet kermamaitoon ja lisää joukkoon myös tanko.
- Pese sitruuna huolellisesti, viillä kuoresta suikale ja lisää se kattilaan.
- Kiehauta seos ja nosta kattila liedeltä.
- Vatkaa keltuaisten rakenne rikki.
- Siivilöi kermamaidosta vaniljatanko ja sitruunankuori ja kaada kuuma neste munien joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin, kahvikuppeihin tai yhteen uuninkestävään kulhoon.
- Nosta vuoat uunipannuun, jossa on kuumaa vettä vuokien puoliväliin saakka.
- Kypsennä uunin alatasolla noin 60 minuuttia, kunnes kermavanukas on hyytynyt.
- Jäähdytä ja pane vuoat jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
- Kuumenna uunin grillivastukset mahdollisimman kuumiksi kuorruttamista varten.
- Nosta creme bruleet uuniin mahdollisimman lähelle vastuksia, jätä uuninluukku auki.
- Kun sokeri on sulanut, nosta kiisselit uunista ja tarjoile heti.
Ole tarkka, ettei sokeri pala!