Vinkki täydelliseen kakkupohjaan!

Kakkupohja

Pohditko, mikä on kuohkean kakkupohjan salaisuus? Itse asiassa salaisuuksia on moniakin, joista paljastamme muutaman tässä:

  1. Huolehdi, että ainekset ovat huoneenlämpöisiä, kuten kananmunat.
  2. Kananmunien ja sokerin vatkausvaiheessa kannattaa olla kärsivällinen: vatkaa riittävästi!
  3. Ole huolellinen ainesten määrissä: muun muassa liian vähäinen jauhomäärä saattaa lässäyttää kakun.
  4. Älä avaa uunin luukkua kesken paiston.

Varaa hieman aikaa ja kokeile reseptiämme, jolla onnistut kuohkean kakkupohjan leipomisessa. Mikäli kakku on juhliesi ainoa tarjottava, kannattaa sitä varata hieman enemmän. Vastaavasti jos tarjottavaa löytyy runsaasti, voit leipoa pienemmänkin kakun. Hyvä nyrkkisääntö on, että kertomalla kananmunien määrän kolmella, saat herkuttelijoiden määrän.

Tämän reseptin kakusta riittää noin 20 herkuttelijalle. Inspiraatiota keittiöösi!


Ainekset

Noin 20 hengen kakkuun tarvitset

  • 6 munaa
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Lisäksi voita ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun.

Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Tee näin

Sekoita kuivat aineet vehnä- ja perunajauho sekä leivinjauhe keskenään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisista kova valkuaisvaahto. Kokeile kulhon kääntämistä ylösalaisin: valkuaisvaahdon tulee pysyä kulhossa.

Vatkaa keltuaiset omaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon sokeri ja jatka vispaamista. Sokerin sulautuessa keltuaisiin keltuaisten väri muuttuu vaaleammaksi ja siitä tulee kuohkeaa.

Yhdistä valkuaisvaahto keltuaisvaahtoon. Siivilöi vaahtoon jauhoseos ja sekoita varovasti.

Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunti. Älä availe turhaan uunin luukkua.