Lumoava kinuskikakku

Ainekset

Noin 16 hengen kakkuun tarvitset

5 Kultamunan vapaan kananmunaa
2,5 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi voita ja korppujauhoja kakkuvuoan voiteluun.
Lämmitä uuni 150 asteeseen.

Tee näin

Vaahdota munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon. Kääntele nuolijalla tasaiseksi.

Pingota leivinpaperin pohjalle (halkaisijaltaan n. 24 cm) leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa n. 40 – 45 minuuttia.

Jäähdytä pohja. Pohjan voi tehdä myös edellisenä päivänä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä.

KINUSKI

2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria tiiviisti paineltuna
1 dl taloussokeria
20 g voita

Mittaa kerma ja sokerit paksupohjaiseen kattilaan ja keitä n. 15 – 20 minuuttia välillä sekoitellen kunnes kinuski alkaa paksuuntua. Lopuksi nosta kinuski pois levyltä ja sekoita joukkoon voinokare. Anna kinuskin jäähtyä vähintään 30 minuuttia.

KANELIOMENAT

3 kotimaista omenaa
20 g voita
1 tl kanelia
1/2 dl fariinisokeria tiiviisti paineltuna

Kuutioi omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja paista siinä omenoita n. 5 min kunnes ne pehmentyvät hieman. Mausta kanelilla, lisää fariinisokeri ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä jäähtymään.

LAKKATÄYTE

300 g lakkoja
250 g lakkahilloa

Yhdistä ja sekoita tasaiseksi.

KOSTUTUSSEOS

1,5 dl maitoa
1,5 tl vaniljasokeria

Mausta maito vaniljasokerilla ja anna makujen tasaantua hetken ajan.

APPELSIINITÄYTE

4 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rs appelsiinituorejuustoa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon sokerit ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi.

VANILJAVAAHTO

2 dl vispikermaa
1 prk vaniljarahkaa

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Vatkaa tasaiseksi ja siirrä massa pursotinpussiin johon olet valinnut mieleisen tyllan. Siitä odottamaan jääkaappiin.

KORISTEET

Marjoja (esim. lakkoja tai mustikoita)
Kultaisia koristehelmiä
Tuoretta minttua

KAKUN KOKOAMINEN

Laita ohuin ja epätasaisin kerros kakkua eli kakun päällimmäinen kerros tarjoiluastian pohjalle. Kostuta vaniljamaidolla.

Levitä päälle puolet lakkatäytteestä ja appelsiinitäytteestä. Ripottele päälle puolet kaneliomenat.

Laita täytteiden päälle keskimmäinen kakkukerros ja kostuta se. Levitä päälle loput lakka- ja appelsiinitäytteet sekä kaneliomenat.

Nosta päällimmäiseksi kakkupohja tasainen pinta ylöspäin ja levitä siihen kinuski. Tee kinuskista myös kinuskivalumat kakun reunoille.

Pursota kinuskin päälle pursotukset vaniljavaahdosta ja koristele haluamallasi tavalla. Nauti hyvässä seurassa. 🥰