Marenkikakku

Ainekset

Pohja

4 Kultamuna kananmunan valkuaista
1,5 tl maissi – / vehnäjauhoa
3 dl sokeria

Täyte

100 g vanilja tuorejuustoa / mascarpone juustoa
1,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita tai vadelmia

Tee näin

  • Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
  • Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla.
  • Lisää joukkoon sokeri ja jauho samalla vatkaten.
  • Vatkaa seos niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon putoamatta.
  • Levitä marenki levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  • Jäähdytä pohjat sen jälkeen.
  • Mausta kermavaahto – juustoseos vaniljasokerilla.
  • Levitä seos sekä viipaloidut mansikat tai vadelmat marenkilevyjen väliin ja päälle.