Marenkikakku
Ainekset
Pohja
4 Kultamuna kananmunan valkuaista
1,5 tl maissi – / vehnäjauhoa
3 dl sokeria
Täyte
100 g vanilja tuorejuustoa / mascarpone juustoa
1,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita tai vadelmia
Tee näin
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
- Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla.
- Lisää joukkoon sokeri ja jauho samalla vatkaten.
- Vatkaa seos niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon putoamatta.
- Levitä marenki levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Jäähdytä pohjat sen jälkeen.
- Mausta kermavaahto – juustoseos vaniljasokerilla.
- Levitä seos sekä viipaloidut mansikat tai vadelmat marenkilevyjen väliin ja päälle.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista