Marenkikakku
Ainekset
Pohja
4 Kultamuna kananmunan valkuaista
1,5 tl maissi – / vehnäjauhoa
3 dl sokeria
Täyte
100 g vanilja tuorejuustoa / mascarpone juustoa
1,5 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita tai vadelmia
Tee näin
- Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
- Riko valkuaisten rakenne vaahdottamalla.
- Lisää joukkoon sokeri ja jauho samalla vatkaten.
- Vatkaa seos niin kovaksi vaahdoksi, että kulhon voi kääntää ylösalaisin vaahdon putoamatta.
- Levitä marenki levyksi pellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
- Jäähdytä pohjat sen jälkeen.
- Mausta kermavaahto – juustoseos vaniljasokerilla.
- Levitä seos sekä viipaloidut mansikat tai vadelmat marenkilevyjen väliin ja päälle.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Lisäksi voit olla varma siitä, että kanat on ruokittu yksinomaan luomutuotetulla rehulla ja niitä lääkitään vain eläinlääkärin toteamaan tarpeeseen. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista