Marenkikuorrutus kakkuun (sveitsiläinen marenki)
30 min
keskitaso
Ainekset
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
(1-2 tippaa makuaromia ja/tai elintarvikeväriä)
Tee näin
Laita ison kattilan pohjalle vettä ja nosta kattila liedelle. Laita valkuaiset isoon lasi- tai metallikulhoon. Nosta kulho kattilan päälle niin ettei pohja osu veteen. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi käsivatkaimella. Lisää sokeria pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vaahdota marenkia niin kauan kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenki on noin 60 asteista (tähän menee aikaa n. 10 min).
Nosta kulho pois kattilan päältä ja jatka vaahdottamista vielä hetki, jotta marenki vähän jäähtyy. Mausta halutessasi makuaromeilla tai värjää elintarvikevärillä. Lusikoi vähän jäähtynyt marenki pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle.
Marenkivaahto on kaunis ja kestävä kakunkuorrutus.
