Marenkikuorrutus kakkuun (sveitsiläinen marenki)


Ainekset
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
(1-2 tippaa makuaromia ja/tai elintarvikeväriä)
Tee näin
Laita ison kattilan pohjalle vettä ja nosta kattila liedelle. Laita valkuaiset isoon lasi- tai metallikulhoon. Nosta kulho kattilan päälle niin ettei pohja osu veteen. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi käsivatkaimella. Lisää sokeria pienissä erissä vaahdotuksen aikana. Vaahdota marenkia niin kauan kunnes sokerikiteet ovat sulaneet ja marenki on noin 60 asteista (tähän menee aikaa n. 10 min).
Nosta kulho pois kattilan päältä ja jatka vaahdottamista vielä hetki, jotta marenki vähän jäähtyy. Mausta halutessasi makuaromeilla tai värjää elintarvikevärillä. Lusikoi vähän jäähtynyt marenki pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle.
Marenkivaahto on kaunis ja kestävä kakunkuorrutus.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista