Pavlova

Pavlova

Kahvipöydän ehdoton suosikki on vastustamaton pavlova. Pavlovan leipominen on todella helppoa ja valitsemalla erilaisia täytteitä, saat kakulle juuri omanlaisesi twistin. Pavlova saa raikkautta hedelmistä tai marjoista ja jos kakkuun haluaa makeutta, pavlovan voi koristella vaikka suklaamunilla. Marenkipohjat voi tehdä valmiiksi hyvissä ajoin, mutta pavlova kannattaa koota ja koristella vasta juuri ennen tarjoilua, jotta marengit eivät pääse vettymään.


Ainekset

6 Kultamunan munanvalkuaista
1 ripaus suolaa
3 dl sokeria
0,5 tl etikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl maissijauhoa

Täyte päälle:
3 dl kuohukermaa
n. 1 ½ rkl sokeria
1 tl vanilijasokeria
marjoja n. ½-1 litra (mansikoita, vadelmia tai mustikoita)

Tee näin

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Vatkaa munanvalkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi. Sekoita vanilijasokeri ja maissijauhot sokeriin ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista.
    Sekoita joukkoon vielä etikka.
  • Laita leivinpaperiuunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on n. 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään niin, että reunat jäävät hieman korkeammaksi.
  • Paista 125 asteisessa uunissa n. 1½ tuntia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vanilijasokerilla. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele marjoilla (tuoreilla).