Porkkanakakku
Porkkanakakku on todellinen klassikko. Kakkuun kuuluvat tietenkin raastettu porkkana ja tuorejuustokuorrutus. Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja herkullinen kuorrutus lisää kakun näyttävyyttä ja antaa sille raikkaan maun.
n. 10 annosta
Ainekset
4 kpl Kultamuna kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
4 kpl porkkanaa
1 dl öljyä
Päällyste:
200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
n. 4 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ appelsiinin (mehu+kuori)
nokare pehmeää voita
mantelirouhetta
Tee näin
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hienoksi raastettu porkkana. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös öljy.
- Paista laakeassa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan kunnes koittaessa tikkuun ei irtoa enää taikinaa.
- Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. Sekoita hyvin tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin kuori raastettuna + puristettu mehu. Levitä kuorrutus nuolijalla kakun päälle. Koristele mantelirouheella.
- Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Lisäksi voit olla varma siitä, että kanat on ruokittu yksinomaan luomutuotetulla rehulla ja niitä lääkitään vain eläinlääkärin toteamaan tarpeeseen. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista