Porkkanakakku
Porkkanakakku on todellinen klassikko. Kakkuun kuuluvat tietenkin raastettu porkkana ja tuorejuustokuorrutus. Porkkanaraaste mehevöittää taikinan ja herkullinen kuorrutus lisää kakun näyttävyyttä ja antaa sille raikkaan maun.
n. 10 annosta
Ainekset
4 kpl Kultamuna kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl vanilliinisokeria
4 kpl porkkanaa
1 dl öljyä
Päällyste:
200 g tuorejuustoa (maustamatonta)
n. 4 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
½ appelsiinin (mehu+kuori)
nokare pehmeää voita
mantelirouhetta
Tee näin
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon hienoksi raastettu porkkana. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös öljy.
- Paista laakeassa kakkuvuoassa 180 asteessa noin 45 minuuttia tai niin kauan kunnes koittaessa tikkuun ei irtoa enää taikinaa.
- Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. Sekoita hyvin tuorejuusto, tomusokeri, vanilliinisokeri ja appelsiinin kuori raastettuna + puristettu mehu. Levitä kuorrutus nuolijalla kakun päälle. Koristele mantelirouheella.
- Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista