Sabayonvaahto

Sabayonvaahto

4 hengelle


Ainekset

6 Kultamuna kananmunan keltuaista
90 g sokeria
1 1/2 dl valkoista jälkiruokaviiniä tai hedelmämehua
1 rkl madeiraa tai sherryä

Tee näin

  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuumuutta kestävässä kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Aseta kulho vesihaudekattilan päälle.
  • Vatkaa seosta koko ajan ja lisää samalla jälkiruokaviini tai hedelmämehu pienissä erissä kunnes kastike alkaa sakeutua.
  • Vatkaa edelleen kunnes kastike on niin sakeaa, että se vatkaimesta valuessaan jättää vanan.
  • Sekoita lopuksi joukkoon madeira tai sherry.
  • Huomio, että vesihaudekattilan vesi ei ole kiehuvan kuumaa, jotta kastike ei pääse juoksettumaan!
  • Laita kulhoihin (neljään) tuoreita vadelmia ja mustikoita, lusikoi sabayonvaahto marjojen päälle.