Sabayonvaahto
4 hengelle
Ainekset
6 Kultamuna kananmunan keltuaista
90 g sokeria
1 1/2 dl valkoista jälkiruokaviiniä tai hedelmämehua
1 rkl madeiraa tai sherryä
Tee näin
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuumuutta kestävässä kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
- Aseta kulho vesihaudekattilan päälle.
- Vatkaa seosta koko ajan ja lisää samalla jälkiruokaviini tai hedelmämehu pienissä erissä kunnes kastike alkaa sakeutua.
- Vatkaa edelleen kunnes kastike on niin sakeaa, että se vatkaimesta valuessaan jättää vanan.
- Sekoita lopuksi joukkoon madeira tai sherry.
- Huomio, että vesihaudekattilan vesi ei ole kiehuvan kuumaa, jotta kastike ei pääse juoksettumaan!
- Laita kulhoihin (neljään) tuoreita vadelmia ja mustikoita, lusikoi sabayonvaahto marjojen päälle.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista