Hyppää sisältöön
Sahramipullat
Ruokaa omasta maasta -merkki

Sahramipullat


Ainekset

5 kuppia maitoa
0,5 tl suolaa
2 kuppia hienosokeria
50g hiivaa (tuore)
1 tl kardemummaa
1 g sahramia
15 dl vehnäjauho

Voitelu ja koristelu

1 muna
rusinoita

 

Tee näin

  • Sulata voi ja lämmitä maito haaleaksi (37 °C) ja kaada ne kulhoon.
  • Lisää murennettu hiiva kulhoon.
  • Lisää suola, sokeri, kardemumma ja sahrami.
  • Sekoita joukkoon jauhoja n. 15 dl, kunnes taikina pehmenee ja irtoaa reunoista.
  • Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle ja anna kohota liinan alla noin 50 minuuttia (kunnes taikina on kaksinkertainen).
  • Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla.
  • Muotoile pullista pyöreitä, punoksia tai kierteitä.
  • Aseta pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille.
  • Kohota liinan alla noin 20- 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni n. 225 °C.
  • Voitele pullat vatkatulla munalla ja koristele pullat rusinoilla.
  • Paista pullia uunissa n. 8 minuuttia (paistoaika riippuu uunista).