Sahramipullat
Ainekset
5 kuppia maitoa
0,5 tl suolaa
2 kuppia hienosokeria
50g hiivaa (tuore)
1 tl kardemummaa
1 g sahramia
15 dl vehnäjauho
Voitelu ja koristelu
1 muna
rusinoita
Tee näin
- Sulata voi ja lämmitä maito haaleaksi (37 °C) ja kaada ne kulhoon.
- Lisää murennettu hiiva kulhoon.
- Lisää suola, sokeri, kardemumma ja sahrami.
- Sekoita joukkoon jauhoja n. 15 dl, kunnes taikina pehmenee ja irtoaa reunoista.
- Ripottele hieman jauhoja taikinan päälle ja anna kohota liinan alla noin 50 minuuttia (kunnes taikina on kaksinkertainen).
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla alustalla.
- Muotoile pullista pyöreitä, punoksia tai kierteitä.
- Aseta pullat leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Kohota liinan alla noin 20- 30 minuuttia.
- Kuumenna uuni n. 225 °C.
- Voitele pullat vatkatulla munalla ja koristele pullat rusinoilla.
- Paista pullia uunissa n. 8 minuuttia (paistoaika riippuu uunista).