Sitruunapiirakka
Ainekset
Pohja
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
100 g jääkaappikylmää voita
1 Kultamuna kananmunan keltuainen
Täyte
2 sitruunan kuorta
3 sitruunan mehu
4 Kultamuna kananmunaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
1 1/2 dl kuohukermaa
Tee näin
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.
- Lisää paloiteltu kylmä voi ja nypi taikina sekaisin käsin.
- Lisää joukkoon kananmunan keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla.
- Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat.
- Pane sitruunapiirakan pohja pakastimeen 20 minuutiksi.
- Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
- Vatkaa täytettä varten munat ja sokerit keskenään.
- Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys (maissi tai ohra) ja kerma.
- Kaada täyte pohjan päälle.
- Kypsennä sitruunapiirakkaa175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
- Peitä sitruunapiirakka leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi.
- Anna sitruunapiirakan jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista