Sitruunapiirakka

Ainekset

Pohja

3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 sitruunan raastettu kuori
100 g jääkaappikylmää voita
1 Kultamuna kananmunan keltuainen

Täyte

2 sitruunan kuorta
3 sitruunan mehu
4 Kultamuna kananmunaa
4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl maissi- tai ohratärkkelystä
1 1/2 dl kuohukermaa

Tee näin

  • Sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.
  • Lisää paloiteltu kylmä voi ja nypi taikina sekaisin käsin.
  • Lisää joukkoon kananmunan keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Peitä irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohja leivinpaperilla.
  • Painele taikinasta pohja ja noin 3 cm:n korkuiset reunat.
  • Pane sitruunapiirakan pohja pakastimeen 20 minuutiksi.
  • Esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
  • Vatkaa täytettä varten munat ja sokerit keskenään.
  • Lisää sitruunamehu, kuoriraaste, tärkkelys (maissi tai ohra) ja kerma.
  • Kaada täyte pohjan päälle.
  • Kypsennä sitruunapiirakkaa175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  • Peitä sitruunapiirakka leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liiaksi.
  • Anna sitruunapiirakan jäähtyä jonkin aikaa ja irrota se varoen vuoasta.