Isoäidin munasalaatti
Ainekset
4 kananmunaa keitettynä
1 lehtisalaattikerä
Tilliä
Oliiveja
Kurkkua
Kapriksia
Perinteisempi versio: kermakastike
1 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa
½ rkl sinappia
1 tl sokeria
¼ tl rouhittua valkopippuria
Tee näin
Keitä kananmunat koviksi (10 minuuttia). Kuori ja halkaise munat. Revi pestyt salaatinlehdet ja sekoita munien kanssa. Viimeistele tillillä ja kurkulla. Näyttävyyttä ja suolaisuutta saat, kun lisäät oliiveja ja kapriksia.
Perinteisempään versioon kuuluu kermakastike ja tällöin kananmunat käytetään siihen:
Kuori ja halkaise koviksi keitetyt munat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Leikkaa valkuaiset kuutioiksi ja hienonna keltuaiset haarukalla kulhossa.
Lisää kermaan etikka ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset, sokeri, sinappi sekä pippuri.
Lisää pestyjen ja revittyjen salaatinlehtien joukkoon kastike sekä valkuaiset.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista