Kesän helppo klassikko: isoäidin munasalaatti
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

4 kananmunaa keitettynä
1 lehtisalaattikerä
Tilliä
Oliiveja
Kurkkua
Kapriksia

Perinteisempi versio: kermakastike
1 dl kuohukermaa
1 tl etikkaa
½ rkl sinappia
1 tl sokeria
¼ tl rouhittua valkopippuria

Tee näin

Keitä kananmunat koviksi (10 minuuttia). Kuori ja halkaise munat. Revi pestyt salaatinlehdet ja sekoita munien kanssa. Viimeistele tillillä ja kurkulla. Näyttävyyttä ja suolaisuutta saat, kun lisäät oliiveja ja kapriksia.

Perinteisempään versioon kuuluu kermakastike ja tällöin kananmunat käytetään siihen:
Kuori ja halkaise koviksi keitetyt munat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Leikkaa valkuaiset kuutioiksi ja hienonna keltuaiset haarukalla kulhossa.

Lisää kermaan etikka ja vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset, sokeri, sinappi sekä pippuri.
Lisää pestyjen ja revittyjen salaatinlehtien joukkoon kastike sekä valkuaiset.