Kananmuna-kikhernepyörykät

Kananmuna-kikhernepyörykät

Kananmuna tuo täyteläisyyttä ja proteiinia rapeisiin kikhernepyöryköihin. Kikihernepyörykät tarjoillaan raikkaan salaatin ja sitruunajogurttikastikkeen kanssa.

4 hengelle

Valmistusaika 1h + kikherneiden liotus 12h
Vaikeusaste Helppo

Ainekset

Kikhernepyörykät
2 tlk (n. 400 g) kikherneitä
8 kpl keitettyä Kultamuna kananmunan valkuaista
1 sitruunan mehu
1 dl korppujauhoa
2 tl juustokuminaa
1 tl valkosipulijauhetta
2 tl suolaa

8 kpl keitettyä Kultamuna kananmunan keltuaista
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa

Leivitykseen
1 dl vehnäjauhoa
2 kpl Kultamuna kananmunaa
1 dl korppujauhoa
1 dl rypsiöljyä

Vihannessalaatti
1 pnt persiljaa
1,5 dl rypsiöljyä
1 tl suolaa
500 g kukkakaalia
200 g broccoliinia
150 g sokerihernettä
2 kpl sydänsalaattia
½ kurkkua

Sitruunajogurttikastike
2 dl turkin jogurttia
½ sitruunan mehu ja kuori
½ tl suolaa
½ tl juustokuminaa
ripaus sokeria

Tee näin

  • Huuhtele kikherneet ja valuta huolellisesti. Keitä 8 kpl kananmunaa kypsäksi noin 8 minuuttia.
  • Laita tehosekoittimen kulhoon valutetut kikherneet ja hienonna. Lisää keitetyistä kananmunista erotellut valkuaiset, sitruunan mehu, korppujauho ja mausteet. Hienonna tasaiseksi massaksi. Mausta keitetyt keltuaiset suolalla ja juustokuminalla. Ota kikhernepyörykkämassasta reilu ruokalusikallinen massaa ja lisää keskelle maustettu keltuainen. Muotoile käsissä tasaiseksi pyörykäksi niin, että keltuainen jää pyörykän keskelle. Laita muotoillut pyörykät hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  • Hienonna tasaiseksi persilja, öljy ja suola. Keitä kukkakaalista irrotetut nuput ja broccoliinit suolalla maustetussa vedessä napakaksi. Ryöppää sokeriherneet nopeasti kiehuvassa vedessä. Valuta kasvikset siivilässä ja laita salaattikulhoon. Lisää jäähtyviin kasviksiin yrttiöljy, jolloin jäähtyvät kasvikset imevät makua öljystä. Revi kasvisten joukkoon huuhdeltu sydänsalaatti ja siivutettu kurkku.
  • Sekoita sitruunajogurtin ainekset keskenään ja anna jogurtin maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
  • Leivitä kikhernepyörykät ensin vehnäjauhoissa, tämän jälkeen kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista rapeaksi rypsiöljyssä paistinpannulla kauttaaltaan käännellen.
  • Kokoa salaatti vihanneksista ja rapeista kikhernepyöryköistä. Tarjoa lisäksi sitruunajogurttikastiketta.

Lihattomat pääruoat