Lemon penne
15 min
helppo
Ainekset
350 g pennenpastaa
25 g voita
2 salottisipulia
30 g kapris
yhden sitruunan kuori ja 3 rkl sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
muutama timjamin oksa
4 keltuaista
1 dl tuoretta persiljaa
1 dl raastettua pecorino juustoa
Tee näin
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, jätä purutuntumaa.
- Säästä 1 dl keitinvettä varuiksi talteen.
- Hienonna sipuli.
- Huuhdo sitruuna, raasta siitä kuori (varo raastamasta valoista kitkerää osaa).
- Sulata voi paistinpannulla, lisää sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä kaprikset.
- Rouhi myllystä muutama kierros mustapippuria ja lisää timjami.
- Kuullota. Lisää pannulle valutettu pasta ja sekoita.
- Poista halutessasi timjamin oksat.
- Ota pannu pois liedeltä.
- Sekoita keltuaiset tasaiseksi ja valuta nauhana kuuman pastan joukkoon.
- Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita pasta.
- Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla ja raastetulla pecorinolla.
- Lisää pastan keitinvettä jos haluat kosteamman pastan.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista