Lemon penne
Valmistusaika 15 min
Vaikeusaste helppo

Ainekset

350 g pennenpastaa
25 g voita
2 salottisipulia
30 g kapris
yhden sitruunan kuori ja 3 rkl sitruunan mehua
mustapippuria myllystä
muutama timjamin oksa
4 keltuaista
1 dl tuoretta persiljaa
1 dl raastettua pecorino juustoa

Tee näin

  • Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, jätä purutuntumaa.
  • Säästä 1 dl keitinvettä varuiksi talteen.
  • Hienonna sipuli.
  • Huuhdo sitruuna, raasta siitä kuori (varo raastamasta valoista kitkerää osaa).
  • Sulata voi paistinpannulla, lisää sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä kaprikset.
  • Rouhi myllystä muutama kierros mustapippuria ja lisää timjami.
  • Kuullota. Lisää pannulle valutettu pasta ja sekoita.
  • Poista halutessasi timjamin oksat.
  • Ota pannu pois liedeltä.
  • Sekoita keltuaiset tasaiseksi ja valuta nauhana kuuman pastan joukkoon.
  • Lisää puolet juustoraasteesta ja sekoita pasta.
  • Viimeistele tuoreella lehtipersiljalla ja raastetulla pecorinolla.
  • Lisää pastan keitinvettä jos haluat kosteamman pastan.