Okonomiyaki – japanilainen munakas
Ainekset
(4 annosta)
2 rkl öljyä
n. 1 l varhaiskaalia ohuiksi viipaleiksi silputtuna
2 dl lehtikaalia
1/2 dl seesaminsiemeniä
4 kananmunaa
1 rkl vettä
1 rklsoijakastiketta
lisäksi:
graavilohta tai kylmäsavulohta
majoneesia
mustia seesaminsiemeniä
Tee näin
Kuumenna öljy pannulla. Sekoita kaalit ja seesaminsiemenet. Kuullota kaali-siemenseosta pannulla. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää vesi ja soija.
Kaada munakasmassa pannulle kaalien päälle. Käännä varovasti lastalla ja paista muutama minuutti toiselta puolelta.
Viimeistele lohella, majoneesilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki! Voit paistaa yhden ison letun jaettavaksi tai pieniä lettusi esim. lettupannulla tai blinipannulla.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista