Pinaattikakut ja tomaatti-papusalsa
n. 25 pikkupannaria tai uunipelillinen
alle 60 min
helpohko
Ainekset
150 g tuoretta pinaattia
6 dl täysmaitoa
3 dl spelttijauhoja
4 kananmunaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
voita pikkupannareiden paistamiseen
Papusalsa:
2 tomaattia
125 g soijapapuja, pakaste
1 kesäsipulin varsi
1 mieto chili
2 rkl limen mehu
suolaa ja pippuria myllystä
Tee näin
- Huuhtele pinaatit ja laita ne korkeaan kulhoon.
- Lisää maito ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi.
- Lisää joukkoon jauhot, munat, suola ja öljy.
- Sekoita ja anna turvota noin 30 minuuttia.
- Valmista sillä aikaa papulisäke.
- Kuutioi tomaatit ja kiehauta soijapavut.
- Hienonna kesäsipuli ja chili.
- Sekoita salsan ainekset ja mausta limen mehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
- Laita kylmään tekeytymään.
- Paista pikkupannarit lettupannulla voissa tai levitä taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
- Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile salsan kanssa.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista