Pinaattikakut ja tomaatti-papusalsa

Pinaattikakut ja tomaatti-papusalsa

n. 25 pikkupannaria tai uunipelillinen

Valmistusaika alle 60 min
Vaikeusaste helpohko

Ainekset

150 g tuoretta pinaattia
6 dl täysmaitoa
3 dl spelttijauhoja
4 kananmunaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä

voita pikkupannareiden paistamiseen

Papusalsa:

2 tomaattia
125 g soijapapuja, pakaste
1 kesäsipulin varsi
1 mieto chili
2 rkl limen mehu
suolaa ja pippuria myllystä

Tee näin

  • Huuhtele pinaatit ja laita ne korkeaan kulhoon.
  • Lisää maito ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Lisää joukkoon jauhot, munat, suola ja öljy.
  • Sekoita ja anna turvota noin 30 minuuttia.
  • Valmista sillä aikaa papulisäke.
  • Kuutioi tomaatit ja kiehauta soijapavut.
  • Hienonna kesäsipuli ja chili.
  • Sekoita salsan ainekset ja mausta limen mehulla sekä ripauksella suolaa ja pippuria.
  • Laita kylmään tekeytymään.
  • Paista pikkupannarit lettupannulla voissa tai levitä taikina leivinpaperilla vuorattulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Leikkaa annospaloiksi ja tarjoile salsan kanssa.