Shakshuka-pannu

Shakshuka-pannu

4 annosta

Valmistusaika alle 60 min
Vaikeusaste helpohko

Ainekset

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
3 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl tomaattipyreetä
3 tomaattia
1 tlk (290 g) kikherneitä
30 g kapriksia
4 kananmunaa
100 g fetajuustoa
yhden sitruunan mehu
tuoretta korianteria/lehtipersiljaa viimeistelyyn

Tee näin

  • Hienonna sipulit ja kuutioi paprika.
  • Freesaa sipulit, paprika ja mausteet öljyssä kasarissa tai paistinpannulla.
  • Lisää pannulle tomaattipyre, kuutioitu tuore tomaatti, huuhdellut kikherneet ja kaprikset.
  • Anna hautua kevyesti käännellen noin 15 minuuttia.
  • Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin kananmunat.
  • Laita kansi tai folio pannun päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
  • Keltuaiset saavat jäädä löysäksi.
  • Viimeistele murennetulla fetajuustolla, tuoreella korianterilla ja sitruunan mehulla.
  • Tarjoile suoraan pannulta tuoreen maalaisleivän kanssa.