Shakshuka-pannu
4 annosta


Ainekset
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
3 rkl oliiviöljyä
2 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl cayennepippuria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl tomaattipyreetä
3 tomaattia
1 tlk (290 g) kikherneitä
30 g kapriksia
4 kananmunaa
100 g fetajuustoa
yhden sitruunan mehu
tuoretta korianteria/lehtipersiljaa viimeistelyyn
Tee näin
- Hienonna sipulit ja kuutioi paprika.
- Freesaa sipulit, paprika ja mausteet öljyssä kasarissa tai paistinpannulla.
- Lisää pannulle tomaattipyre, kuutioitu tuore tomaatti, huuhdellut kikherneet ja kaprikset.
- Anna hautua kevyesti käännellen noin 15 minuuttia.
- Tee pannulle neljä koloa ja riko niihin kananmunat.
- Laita kansi tai folio pannun päälle ja anna kypsyä miedolla lämmöllä.
- Keltuaiset saavat jäädä löysäksi.
- Viimeistele murennetulla fetajuustolla, tuoreella korianterilla ja sitruunan mehulla.
- Tarjoile suoraan pannulta tuoreen maalaisleivän kanssa.