Kolme maistuvaa munakokkelia

Munakokkeli

Näin teet munakokkelin oikeaoppisesti

Tiesitkö, että munakokkelissa käyttämäsi neste vaikuttaa annoksen rakenteeseen:
– Vesi höyrystyy ja tekee annoksesta suussa sulavan pehmeää.
– Maito antaa annokseen kosteutta ja mehevyyttä.
– Kermalla saat annokseen täyteläisyyttä ja ruokaisuutta.

Nesteitä käytetään tilkka per resepti. Resepti on kahdelle hengelle.


Ainekset

6 kananmunaa

tilkka vettä

voita

suolaa

(valkopippuria)

Tee näin

Munakokkelin tekoon sopiva pannu on halkaisijaltaan 26 cm. Lämmitä pannu ja voi keskilämmöllä.

Lisää neste kananmunien joukkoon. Vatkaa kananmunat haarukalla nesteen kanssa rikki. Lisää suola ja pippuri. Kaada seos lämmitetylle pannulle voisulaan. Huomaa, että maukkain lopputulos tulee, kun lisäät suolan ja pippurin juuri tässä vaiheessa!

Veden höyrystyminen tekee munakokkelista suussa sulavan pehmeää. Kääntele munakokkeli pannussa kypsäksi.

Viimeistele annos esimerkiksi persiljalla tai ruohosipulilla. Hyvää ruokahalua!