Elegantti juhlasalaatti

Elegantti juhlasalaatti

Viiriäisenmunat ovat herkullisia ja monikäyttöisiä. Ne sopivat niin salaatteihin, alkupaloihin, koristeeksi kuin aamiaiseksi. Voit valmistaa niitä keitettyinä, paistettuina tai uppopaistettuina.


Ainekset

10 kpl Kultamuna-viiriäisenmunia
1 salaatti, esimerkiksi roomansalaattia

Vinegretti
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl dijonsinappia
suolaa ja pippuria viimeistelyyn

Tee näin

Keitä vesi ja lisää munat veteen. Keitä munia kiehuvassa vedessä 3 minuuttia. Kaada vesi pois, ja anna munien kuivahtaa pinnalta. Laita sitten keitetyt munat kylmään veteen ja pidä ne siellä tarjoiluun asti. Kun kuorit munan, kuori rohkeasti, jotta pääset käsiksi kuoren alla olevaan kalvoon. Yksi hyvä vinkki on tehdä reikä munan tylppään päähän ja pyöräyttää kuori irti kalvon mukana.

Sekoita vinegretin ainekset keskenään, ja vispaa ne kuohkeaksi kastikkeeksi. Vaahdottamiseen voit käyttää esimerkiksi maidonvaahdottajaa.

Asettele salaatit lautaselle, ja kokoa halkaistut viiriäisenmunat salaatinlehtien päälle. Pirskottele vinegrettiä asetelman päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Halutessasi voit lisätä asetelmaan vielä muita kasviksia tai vaikkapa syötäviä kukkia. Me paahdoimme noin 0,5 dl pinjansiemeniä kuivalla pannulla ja lisäsimme ne salaattiin. Lisäsimme myös yhden avokadon tuomaan lempeyttä tähän juhlavaan salaattiin.