Hyppää sisältöön
Lempeä ruoka valmistuu vauhdilla – helppo hollandaisekastike
Ruokaa omasta maasta -merkki

Hollandaisekastike

Valmistusaika 5 min
Vaikeusaste Todella helppo

Ainekset

Neljälle henkilölle

  • 115 g voita
  • 2 kananmunankeltuaista
  • 1 rkl vettä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 1/2-1 tl suolaa

Tee näin

Sulata voi ja anna sen kiehahtaa. Laita keltuaiset, vesi ja sitruunan mehu kapeaan korkeaan astiaan, johon sauvasekoitin mahtuu tiiviisti. Käynnistä sauvasekoitin ja kaada kuuma voi ohuena nauhana keltuaisten sekaan. Maista ja lisää suolaa ja sitruunan mehua tarvittaessa.

Kastike sopii erinomaisesti muun muassa keväisen parsa-annoksen kaveriksi!