Munasalaatti ja grillattu tonnikala

Munasalaatti ja grillattu tonnikala


Ainekset

1 kg pieniä perunoita
1 rkl öljyä
4 Kultamuna kananmunaa
300 g papuja
4 tomaattia
tuoretta timjamia
4 kpl tuoretta tonnikalaa, noin 2 cm: n paksuinen
2 sitruunaa
1 keräsalaatti

Majoneesikastike:

1 Kultamuna kananmunankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
1 rkl karkeaa sinappia
1 ½ dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria

Tee näin

  • Huuhtele ja kuivaa perunat, pyöritä ne öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Grillaa perunoita n. 35 min. alumiinifolion sisällä.
  • Laita kananmunat kylmään veteen ja kiehauta, keitetään noin 5-6 minuuttia. Kuori ja puolittaa munat.
  • Kiehauta pavut kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia.
  • Pilko salaatti ja sekoita joukkoon pavut ja kananmunat.
  • Puolita tomaatit, voitele ne öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
  • Grillaa tomaatit ja tonnikalapihvit n. 3-4 minuuttia.
  • Majoneesikastike: Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja sinappi ja kaada öljy hitaasti joukkoon.
  • Mausta sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla.