Munasalaatti ja grillattu tonnikala
Ainekset
1 kg pieniä perunoita
1 rkl öljyä
4 Kultamuna kananmunaa
300 g papuja
4 tomaattia
tuoretta timjamia
4 kpl tuoretta tonnikalaa, noin 2 cm: n paksuinen
2 sitruunaa
1 keräsalaatti
Majoneesikastike:
1 Kultamuna kananmunankeltuainen
1 rkl sitruunamehua
1 rkl karkeaa sinappia
1 ½ dl rypsiöljyä
suolaa ja pippuria
Tee näin
- Huuhtele ja kuivaa perunat, pyöritä ne öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Grillaa perunoita n. 35 min. alumiinifolion sisällä.
- Laita kananmunat kylmään veteen ja kiehauta, keitetään noin 5-6 minuuttia. Kuori ja puolittaa munat.
- Kiehauta pavut kevyesti suolatussa vedessä noin 5 minuuttia.
- Pilko salaatti ja sekoita joukkoon pavut ja kananmunat.
- Puolita tomaatit, voitele ne öljyllä ja mausta suolalla, pippurilla ja timjamilla.
- Grillaa tomaatit ja tonnikalapihvit n. 3-4 minuuttia.
- Majoneesikastike: Sekoita keltuaiset, sitruunamehu ja sinappi ja kaada öljy hitaasti joukkoon.
- Mausta sinapilla, sitruunalla, suolalla ja pippurilla.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista