Pähkinäinen Quiche Lorraine
Quiche Lorraine, ranskalainen klassikkopiiras, sopii niin kahvipöytään kuin raikkaan salaatin kanssa lounaalla tarjottavaksi. Tämä ruokaisa kasvis-juustopiiras on kokonaan lihaton ja gluteeniton. Piiraan pohja valmistuu perunasta ja lempeän makuisesta maa-artisokasta. Kevyesti paahtuneet hasselpähkinät kruunaavat juustopiiraan maun.
Ainekset
5 kananmunaa
2 dl kermaa
2 dl maitoa
½ tl muskottipähkinää
1 rkl tuoretta timjamia
100 g juustoa raastettuna (esim. Gruyere)
suolaa ja pippuria
400 g maa-artisokkaa
2 perunaa
1 purjo
hasselpähkinöitä karkeasti hienonnettuna
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
- Riko munat kulhoon.
- Lisää kerma, maito, muskottipähkinä, timjami ja raastettu juusto munien joukkoon ja sekoita. Mausta seos suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
- Kuori perunat ja maa-artisokat. Leikkaa artisokat, perunat ja purjo ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne tasaisesti voidellun piirakkavuoan pohjalle.
- Kaada munamassa vuokaan ja ripottele lopuksi hienonnetut hasselpähkinät piirakan päälle.
- Paista piirasta uunissa 170 asteessa noin 40 min., kunnes perunat ovat pehmenneet ja piiras on saanut hieman väriä.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista