Pähkinäinen Quiche Lorraine
Quiche Lorraine, ranskalainen klassikkopiiras, sopii niin kahvipöytään kuin raikkaan salaatin kanssa lounaalla tarjottavaksi. Tämä ruokaisa kasvis-juustopiiras on kokonaan lihaton ja gluteeniton. Piiraan pohja valmistuu perunasta ja lempeän makuisesta maa-artisokasta. Kevyesti paahtuneet hasselpähkinät kruunaavat juustopiiraan maun.
Ainekset
5 kananmunaa
2 dl kermaa
2 dl maitoa
½ tl muskottipähkinää
1 rkl tuoretta timjamia
100 g juustoa raastettuna (esim. Gruyere)
suolaa ja pippuria
400 g maa-artisokkaa
2 perunaa
1 purjo
hasselpähkinöitä karkeasti hienonnettuna
Tee näin
- Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.
- Riko munat kulhoon.
- Lisää kerma, maito, muskottipähkinä, timjami ja raastettu juusto munien joukkoon ja sekoita. Mausta seos suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
- Kuori perunat ja maa-artisokat. Leikkaa artisokat, perunat ja purjo ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne tasaisesti voidellun piirakkavuoan pohjalle.
- Kaada munamassa vuokaan ja ripottele lopuksi hienonnetut hasselpähkinät piirakan päälle.
- Paista piirasta uunissa 170 asteessa noin 40 min., kunnes perunat ovat pehmenneet ja piiras on saanut hieman väriä.