Parsaa hollandaise
4 hengelle
Ainekset
150 g voita tilkka valkoviiniä (tai vettä)
suolaa
valkopippuria myllystä
20- 25 parsaa
1 rkl sokeria
3 Kultamunaa
Tee näin
- Kuori valkoiset parsat nupusta tyveen päin perunan- tai parsankuorimaveitsellä.
- Ole varovainen, sillä parsat katkeilevat helposti.
- Leikkaa tyvestä pätkä puisevaa osaa pois niin, että kaikki parsat ovat yhtä pitkiä.
- Keitä suolalla ja ruokalusikallisella sokeria maustetussa vedessä kypsiksi.
- Kypsyyttä voi kokeilla nupun juuresta terävällä veitsellä.
- Kypsyminen kestää 10 – 15 min.
- Jos käytät vihreää parsaa, riittää yleensä kuorimiseksi pinnan raapiminen veitsellä, jolloin varressa siellä täällä olevat ”suomut” lähtevät.
Hollandaise-kastike
- Erota kananmunista keltuaiset ja laita ne pyöreäpohjaiseen sekoitusastiaan.
- Sulata voi.
- Keitä ison kattilan pohjalla hieman vettä ja aseta munien sekoitusastia kattilan höyryn päälle.
- Ala vatkata keltuaisia vispilällä voimakkaasti.
- Lisää viiniä parin ruokalusikallisen liraus.
- Vatkaa taas, kunnes keltuainen on vaahtoa.
- Lisää sulaa voita vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
- Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Tarjoile kuumien parsatankojen höysteenä.
Vinkki: tarjoa lisukkeena keitettyjä, murennettuja Kultamunia.
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista