Parsaa hollandaise

Parsaa hollandaise

4 hengelle


Ainekset

150 g voita tilkka valkoviiniä (tai vettä)
suolaa
valkopippuria myllystä
20- 25 parsaa
1 rkl sokeria
3 Kultamunaa

Tee näin

  • Kuori valkoiset parsat nupusta tyveen päin perunan- tai parsankuorimaveitsellä.
  • Ole varovainen, sillä parsat katkeilevat helposti.
  • Leikkaa tyvestä pätkä puisevaa osaa pois niin, että kaikki parsat ovat yhtä pitkiä.
  • Keitä suolalla ja ruokalusikallisella sokeria maustetussa vedessä kypsiksi.
  • Kypsyyttä voi kokeilla nupun juuresta terävällä veitsellä.
  • Kypsyminen kestää 10 – 15 min.
  • Jos käytät vihreää parsaa, riittää yleensä kuorimiseksi pinnan raapiminen veitsellä, jolloin varressa siellä täällä olevat ”suomut” lähtevät.

Hollandaise-kastike

  • Erota kananmunista keltuaiset ja laita ne pyöreäpohjaiseen sekoitusastiaan.
  • Sulata voi.
  • Keitä ison kattilan pohjalla hieman vettä ja aseta munien sekoitusastia kattilan höyryn päälle.
  • Ala vatkata keltuaisia vispilällä voimakkaasti.
  • Lisää viiniä parin ruokalusikallisen liraus.
  • Vatkaa taas, kunnes keltuainen on vaahtoa.
  • Lisää sulaa voita vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
  • Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Tarjoile kuumien parsatankojen höysteenä.

Vinkki: tarjoa lisukkeena keitettyjä, murennettuja Kultamunia.