Yhdessä leipoen

Helppoja leivontaohjeita lasten kanssa leivontaan

Lapset tunnetusti rakastavat leipomista. Vispaamista, kaulimista ja leivonnaisten koristelua hauskempaa puuhaa ei muksujen mielestä olekaan! Anna lasten riemun tarttua itseesikin ja kutsu leivontatalkoisiin perheen teinitkin. Yhteisellä leivontatuokiolla on läheisyyttä ja luottamusta lisäävä rooli. Vanhemmilta opitut leivontaperinteet ja lempireseptit essuntaskussa, lasten ja nuorten on helpompi innostua muistakin arjen hallintaa lisäävistä taidoista.

Leipominen kehittää kädentaitoja

Leipominen on hauskaa ajanvietettä ja yhdessä tehden lapsi oppii helposti monenlaisia hyödyllisiä taitoja. Anna lapsen harjoitella keittiövälineiden käyttöä ja raaka-aineiden mittaamista, näin erilaiset raaka-aineet ja tilavuusmitat tulevat tutuiksi ihan huomaamatta.

Banaanimuffinit on lasten suosikki, joka on helppo leipoa

Mehevät ja herkulliset banaanimuffinit maistuvat niin isoille kuin pienemmillekin herkkusuille. Ota pikkuleipuri mukaan soseuttamaan banaaneja ja sekoittamaan taikinaa. Myös valmiiden muffinien koristelu tomusokerilla onnistuu pikkuleipureilta. Tutustu banaanimuffinien reseptiin sivuillemme.

Suolainen maistuu myös muksuille

Lasten kanssa ei aina tarvitse leipoa makeita herkkuja. Myös vastaleivotut sämpylät ja suolaiset piiraat maistuvat perheen pienimmille. Leipokaa yhdessä vaikka kanapiiraita, valmiin lehtitaikinan laittaminen vuokiin ja täytteen piilotus taikinakannen alle on helppoa ja hauskaa puuhaa. Tutustu kanapiiraan reseptiin