Ekologinen ruoka
Ruoka on yksi suurimmista ympäristökuormittajasta asumisen ja autoilun lisäksi. Ruoan ympäristövaikutusten kannalta keskeinen tekijä on se, miten ruoka on tuotettu: kasvatettu, ruokittu, viljelty, lannoitettu, korjattu ja jalostettu.
Kotimainen kananmuna on ympäristövaikutukseltaan hyvä valinta, sillä munalla on pieni hiilijalanjälki, vain puolet sianlihan hiilijalanjäljestä. Tutustu Kultamunan lihattomiin ruokaresepteihin, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin.
Lue ruuan ekologisuuteen liittyvät artikkelimme
ainoa oikea, onnesta soikea.
Luonnollisesti luomua
Ostamalla luomumunia, voit ottaa kantaa eläinten hyvinvoinnin puolesta. Luomukanalassa kanoilla on hyvät oltavat: tilaa liikkua ja mahdollisuus ulkoilla. Monen mielestä luomumunat maistuvatkin paremmilta. Testaa ja totea itsekin!
Lue lisää luomumunista