Avokado-kananmunapasta

Ruokailmiöksi noussut avokadopasta on maukas ja helppotekoinen ruoka, joka valmistuu nopeasti arjessa. Suosikkireseptistä on liikkeellä miltei yhtä monta versiota kuin on tekijääkin. Kultamunan kehittämässä reseptissä pastasta tulee entistä ruokaisampi ja proteiinipitoisempi kananmunien ansiosta. Testaa ja ihastu!

Kultamunan avokado-kananmunapasta

4 hengelle | Valmistusaika: 30 min | Vaikeusaste: Helppo
Laktoositon, pähkinätön, soijaton, ei sisällä kalaa, hernettä eikä selleriä

Ainekset:
250g spagettia tai nauhapastaa
6 Kultamuna kananmunaa

2 kpl avokadoa
1 sitruunan mehu
1 tl suolaa
0,5 dl pastan keitinlientä

2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
1 pnt rucolaa
100 g kirsikkatomaattia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
0,5 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
100 g parmesaania

Tee näin:
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Keitä samaan aikaan toisessa kattilassa 6 kananmunaa noin 8 minuuttia. Siivilöi pasta ja säästä hieman pastan keitinlientä avokadososetta varten. Kuori avokadot, poista kivet ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi sitruunan mehun, suolan ja pastan liemen kanssa. Kuutioi kananmunat muutamaan osaan ja sekoita avokadososeen joukkoon.

Hienonna valkosipulinkynnet ja kuullota rypsiöljyssä kattilassa. Lisää joukkoon siivilöity pasta, avokado-kananmunasose, rucola ja halkaistut kirsikkatomaatit. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita. Paahda kurpitsansiemenet kuumalla pannulla kullanruskeiksi ja raasta parmesaani. Viimeistele avokadopasta kurpitsansiemenillä ja parmesaaniraasteella.

Avokado-kananmunapasta

Kananmuna-kikhernepyörykät

Vihreä kananmuna-kasvispaistos