Koko perhe saman pöydän ääreen

Yhdessä syöminen

Yhdessä syöminen on tärkeää perheen yhteistä aikaa

Arjen kiireet, monet menot ja harrastukset nakertavat useassa perheessä yhteistä aikaa. Yhteiselle ruokailuhetkelle kannattaisi kuitenkin varata hetki edes kerran päivässä, sillä saman pöydän ääressä ruokailusta on monia hyötyjä.

Yhdessä syöminen liimaa perheenjäsenet yhteen.

Yhdessä syöminen voi auttaa perheitä rakentamaan turvallisuuden- ja yhteenkuuluvuudentunnetta sekä entistä tiiviimpää suhdetta perheenjäseniin. Yhteisen illallisen aikana on helppo vaihtaa esimerkiksi päivän kuulumiset ja sopia tulevien päivien menoista. Kysymykset: Millainen päivä koulussa oli? tai Mitä teitte liikuntatunnilla? antaa lapsille ja nuorille luontevan hetken kertoa tuoreimmat kuulumiset ja tuntea itsensä rakastetuksi. Yhteinen ruokailuhetki vahvistaa tunnetta, että tässä me olemme ja, että tämä on mun perheeni, joka aina tukee ja auttaa minua.

Joinain päivinä tuntuu mahdottomalta löytää aikaa yhteiselle päivälliselle. Silloin yhteisruokailua voidaan lykätä vaikka iltapala-aikaan. Yhdessä on mukava nauttia voileipiä ja teetä ja samalla höpötellä niitä näitä ennen kuin on aika siirtyä yöpuulle.

Mitä syötäisiin tänään?

Lapsiperheen vanhemmista saattaa tuntua, että koko ajan saa olla tekemässä ruokaa. Kun parhaimmillaan perheeseen kuuluu vaikka kuusi henkeä, jotka syövät viisi kertaa päivässä, ruoan menekki on melkoinen. Siksi helpot, nopeat ja maistuvat ruokareseptit ovat kullanarvoisia. Reseptiosiostamme löydät paljon maukkaita ruokaohjeita, joiden avulla loihdit hyvää helposti. Tutustu, testaa ja anna perheraadin päättää, mitkä niistä pääsevät jatkoon!

Lue lisää aiheeseen liittyvää