Kananmunassa asuu lempeä ateria

Mitä on hyvä arki?

Onko maanantai inhokkipäiväsi? Leppoisan viikonlopun jälkeen tuntuu ikävältä herätä herätyskellon korvia raastavaan ääneen jo aamuvarhaisella ja raahautua töihin silmät sikkurassa. Mikään ei tunnu sujuvan niin kuin yleensä. Hiuksia vaivaa ”bad hair day” ja lempifarkutkin ovat hukassa. Arg! Maanantai. Mutta mitä voisit tehdä toisin, jotta uuteen viikkoon siirtyminen sujuisi mukavammin?

Maanantaista viikon paras päivä

Mitäpä jos päättäisimme yhdessä, että tehdään maanantaista viikon paras päivä? Maanantaihan on itseasiassa ihan mahtava päivä, koska silloin sinun on mahdollista vaikuttaa siihen, millainen koko loppuviikosta tulee. Sitä voi ajatella, että maanantaina on mahdollista aloittaa kaikki asiat puhtaalta pöydältä. Useat meistä starttaavat elämäntaparemontin tai minkä tahansa uuden asian maanantaisin. Ehkä juuri siitä syystä, että maanantaissa on positiivista, uusiin alkuihin tsemppaavaa energiaa.

Maanantai, niin kuin itse asiassa kaikki arkipäivät ovat mukavia omalla tavallaan. Arjen säännöllisyys; aikainen herätys, varhainen nukkumaanmenoaika, terveelliset ruokailut tasaisin väliajoin ja liikuntatuokiot, tuovat päiviin reipasta ryhtiä. Ja mahtuu arkeen mukavia kohokohtiakin. Ystävän kanssa vietetty kahvihetki tai eväsretki lähimetsään, tuovat arkeen ripauksen luksusta.

Panosta terveelliseen aamupalaan

Avaimet hyvin käynnistyneeseen arkipäivään löytyvät monipuolisesta ja ravitsevasta aamiaisesta. Potkaise päivä käyntiin täyttävällä ja herkullisella Munapuurolla, joka saa lisäbuustia marjoista ja pähkinöistä. Tai paista itsellesi helppo ja nopea Kuntoilijan Kultamunakas, josta riittää energiaa aina lounaaseen saakka. Lisää lautaselle vielä annos C-vitamiinipitoisia kasviksia tai hedelmiä; paprikaa, parsakaalia tai appelsiinilohkoja. Nämä kaikki lisäävät aamupalan monipuolisuutta.

Arki-illan pelastajapasta – Lemon penne

Monessa perheessä helpointa ja hemmottelevinta arkiruokaa on pasta eri muodoissaan. Kun aikaa on vähän ja vatsat jo kurnivat, taklaa pesueen nälkäkiukku herkullisella Lemon penne -pastalla. Jos tykkäät sitruunoista ja Pecorino-juuston aromikkaasta mausta, tulet rakastumaan tähän pastaan. Lemon penne on pikaruokaa parhaasta päästä!